Annorlunda sofftillbehör

Det finns många spännande tillbehör till soffor, från väldigt billiga till rejält dyra saker. Ett enkelt soffbord kan du få för några hundralappar, medan en mer exklusiv variant kommer att kosta det tiodubbla – eller mer. Men det är annat som skulle kunna räknas som tillbehör till soffor även om det inte alltid är riktigt lika självklart. Till exempel en stor TV på väggen. För ett av soffans användningsområden är ju att sitta i och titta på till exempel TV. Nu är ju frågan om det är TV:n som är ett tillbehör till soffan, eller om det är soffan som är tillbehör till TV:n. Det kan man ha åsikter om och vi är flexibla på den punkten. Det är nog möjligt att en och annan väljer soffa efter sin TV i stället för tvärtom…

En TV är dock inte det enda man kan sitta i sin soffa och titta på, utan det finns någonting som är betydligt mer socialt. Vad vi tänker på är en braskamin (eller eldstad, eller murspis, eller vad du nu vill kalla det). Att sitta framför sin eldstad är betydligt mer socialt i och med att elden mest skapar stämning och sprider ljus och värme. Den har ingen direkt handling, vilket gör att man inte måste koncentrera sig på den utan i stället kan fokusera på att umgås med släkt, vänner och familj. Men givetvis, att sitta framför eldstaden när man är trött och frusen är också det en upplevelse, även om man är helt tyst och ensam.

Eldstäder utomhus och inomhus är någonting som talar till oss på en väldigt grundläggande nivå. Barn tycker om att grilla korv med korvspett, vi lite äldre tycker om den härliga värmen och det spännande ljuset, ljuset som inte är konstant utan fladdrande, nästan lite mystiskt. Den som har möjlighet tycker vi absolut bör skaffa sig en eldstad av något slag. Ett vardagsrum där centrum inte är TV-apparaten utan en murspis av något slag är bra mycket mer inbjudande. Många murspisar är också väldigt snygga inredningsdetaljer, alldeles oavsett om de för tillfället används eller inte. Och de passar perfekt ihop med våra sköna soffor!
Trevligt vardagsrum med öppen spis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *