Friskvård på Azoras!

Nu har vi kört igång en friskvårdssatsning på Azoras Design som innebär att vi som jobbar här ska röra på oss mer. Och ni vet hur det brukar vara – det är mycket enklare att hålla i något om dumbbell-1306867man har sagt det till någon annan, för då har man liksom mer press på sig. Så vad passar då bättre än att dela med oss av våra planer här på bloggen!

Anledningen till att vi kör igång det här initiativet är förstås för att vi ska hålla oss friskare. Vi vill ha färre sjukdagar, vi vill bli piggare, vi vill slippa värk i kroppen – ja, vi vill helt vara starkare på alla plan. Vi vill att våra kroppar ska hålla längre och att vi ska ha mer ork både på jobbet och när vi kommer hem. Att hitta tiden till att träna kan dock vara svårt när dygnet har allt för få timmar och livspusslet är svårt att få ihop, så därför ska vi nu se till att träna på arbetstid. Och det är inte bara bra för att hitta tiden utan även för att hitta motivationen. När man är flera som tränar tillsammans så blir det roligare och vi kan peppa varandra.

Så hur ska vi träna då?
Det finns inga bestämda regler i friskvårdssatsningen utan var och en får göra det man själv gillar. Vissa tycker om att löpa, andra gillar att lyfta skrot och en del går på gympapass. Vi ska dock försöka att variera oss och att peppa varandra att testa nya saker så att det inte blir en för ensidig träning. Det gäller ju att bygga upp alla delar av kroppen, både muskler, kondition, smidighet och balans. Regeln är att det ska kännas som träning för att man ska få göra det på arbetstid. En golfrunda eller en bowlingmatch är med andra ord inte godkända aktiviteter (även om det kan ge en fin träningsvärk efteråt).

Glöm inte maten!
Vi ska också försöka att äta lite nyttigare i vår friskvårdssatsning. Fast här finns inga pekpinnar utan det är upp till var och en. Och det måste ju vara gott också! Ett tips på goda pannkakor för den som gillar att bygga muskler är Core Protein Pancakes som är pannkaksmix med proteinpulver som man bland annat kan beställa på svensktkosttillskott.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *