Nya tyger till gamla soffor och soffkuddar

syGamla slitna soffor och soffkuddar kan bli som nya utan att det behöver kosta en förmögenhet. Det man kan göra är att helt enkelt köpa tyger på nätet billigt, och sedan klä om sin gamla soffa så att den blir som ny samt även sy nya kuddfodral till soffkuddarna. Det sistnämnda är då givetvis det enklaste, och vem som helst kan egentligen sy ett fullt funktionsdugligt kuddöverdrag utan några större problem.

Hjälp och inspiration

För att få hjälp med val av tyg och sömnad samt få inspiration kommer man långt genom att googla lite. Jag sökte efter köpa tyg online och hittade Textilgallerian.se, en webbplats med det mesta inom tyger. Det jag gillar mest med webbplatsen är deras syateljé där man i tre steg kan måttbeställa sina gardiner.

Klä om soffan med nytt tyg

Att klä om en soffa kräver lite mer arbete, men finns bara viljan så ska inte heller det vara någon omöjlighet. Alternativet är då att anlita någon som klär om soffan åt en, vilket även det kommer att bli betydligt billigare än att köpa en ny. Bara för att en soffa ser sliten ut behöver det ju inte vara några egentliga fel på den.

Genom att klä om soffan och sy nya kuddfodral kan man också ge den lite extra personlighet, i och med att man själv väljer vilken färg den ska ha, och vilka mönster. Det finns ett otroligt utbud att välja mellan online, och priserna är för det mesta riktigt bra – bättre än om man skulle köpa tygerna på vanligt vis i en butik ute i levande livet.

Vilket tyg skall man använda?

Här hinns mer information om olika tygmaterial.

Så om soffan och soffkuddarna ser slitna ut, ge dig ut och leta efter tyger på nätet. Även om soffkuddarna inte ser slitna ut, så kan det vara roligt att sy sina egna kuddfodral. Ge ditt hem personlighet, så att det blir unikt och verkligen känns som ditt hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *