Tillbehör till soffor

Låt oss säga att du köpt dig en soffa från oss. Så långt allting väl. Låt oss också anta att du har ett soffbord. Också väldigt bra. Men visst är det fortfarande någonting som saknas, eller hur? Soffbordet må ha plats för någon tidning eller bok, en skål med chips, glas med läsk eller öl och sådant för riktigt bra fredagsmys framför teven. Men det räcker inte riktigt. För att soffan och soffbordet verkligen ska komma till sin rätt där inne i vardagsrummet krävs lite mer. En kudde eller två i soffan till att börja med. En duk på soffbordet är nästa steg. Är det allt? Räcker det så? Vi skulle nog vilja hävda att svaret är nej. Det krävs ytterligare lite mer för att soffan och soffbordet ska komma till sin rätt i ditt vardagsrum.

Tevens ljus inte allt
Det räcker inte alltid med ljuset från teven. Faktum är att man kan sitta eller ligga i soffan i vardagsrummet utan att ha den påslagen över huvud taget! Det må låta otroligt men är faktiskt sant. Vad som då ofta krävs är en bordslampa till soffbordet som gör att man kan få rätt sorts belysning. Ofta vill man ju inte ha det FÖR ljust, utan mer lagom, och det är just det som man kan få med en bra bordslampa. Vill man ha fullt ljus tänder man taklampan. Vill man ha lite mer mysig belysning så använder man bordslampan.

Dessutom, visst är det så att bord ser mer färdiga ut om det står en lampa på dem? Det hör liksom till, även om den inte är tänd. Ett ”rent” bord ser lätt lite tråkigt ut, som om det inte är tänkt att användas. Med en lampa (på en duk) på bordet så förbättras det intryck som ges rejält. Det är klart, en vas kan fylla en likartad funktion där, men en vas kan ju inte användas till belysning och är därmed inte lika praktiskt. Vi skulle nog rekommendera de flesta att skaffa en bordslampa till sina soffbord, både för ljusets och utseendets skull, även om det givetvis är upp till var och en att välja. En bra sajt för att hitta bordslampor är www.chilli.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *